Patrik Lilja ansluter till Interim Search: ”Ser fram emot att bredda min kompetens”

2024-10-04

Patrik Lilja, baserad i Malmö, är den senaste rekryteringen till Interim Search. Med över 20 års erfarenhet inom rekrytering och interimslösningar, varav de senaste 14 som entreprenör, har han hjälpt kunder inom en rad olika branscher – både inom privat och offentlig sektor. Hans erfarenhet sträcker sig från multinationella företag till mindre tillväxtbolag och private equity-ägda verksamheter.

Välkommen till Interim Search, Patrik! Vad fick dig att välja oss?
Jag har följt Interim Search under flera år och har alltid imponerats av deras förmåga att snabbt leverera konsulter som perfekt matchar kundens behov – även om det ibland har varit en utmaning för oss konkurrenter. För mig personligen är det spännande att nu få möjlighet att bredda min kompetens, då jag tidigare främst fokuserat på att tillsätta ekonomer. Nu när jag själv är på plats här, fascineras jag av de strukturerade processerna som används för att matcha rätt konsulter med rätt uppdrag. Det ger inte bara ett mycket professionellt intryck utan också en stor trygghet för kunderna. Jag tror att det är en av de främsta anledningarna till att Interim Search är marknadsledande i Sverige.

Vad har du gjort tidigare i din karriär?
De senaste sju åren har jag byggt upp ett rekryteringsbolag i region Syd som specialiserar sig på kvalificerade ekonomer, både för fasta tjänster och interimslösningar. Rekrytering och interimslösningar har varit en stor del av mitt yrkesliv, men min entreprenörsanda har alltid drivit mig att starta och bygga upp egna bolag.

Vad är det som lockar dig med interimsrekrytering?
Jag har alltid gillat tempot och dynamiken inom interimsrekrytering. Man identifierar snabbt kundens behov och hittar lika snabbt rätt person för uppdraget. Det handlar om att överträffa kundens förväntningar, vilket passar min resultatorienterade och snabba arbetssätt perfekt.

Hur ser marknaden i Malmö ut?
Malmö är en spännande marknad med många nyetableringar och företag som vill närma sig kontinenten. Antalet tjänsteföretag ökar i takt med närheten till Malmö universitet och Lunds universitet, men det finns också en stark industrisektor här. Att jag nu ansluter till Interim Searchs Malmökontor som nummer två, tillsammans med Martin Edqvist, ger oss stora möjligheter att göra ett ännu större avtryck på marknaden. Tillsammans kan vi fördubbla vår påverkan och fortsätta växa.