Interimsuppdrag x 4

2024-09-05

Jörgen Tvermoes har varit ekonomikonsult sedan 1998. Ofta kommer han in i bolag som behöver någon form av förändringsledning, utöver att sköta löpande arbetsuppgifter. Via Interim Search har Jörgen varit ute på två uppdrag som sömlöst avlöst varandra. För närvarande har han ytterligare två uppdrag på ca 50% vardera.

Det första uppdraget Jörgen anlitades för var ett controlleruppdrag, med fokus på en koncerns IT-kostnader för projekt och löpande driftskostnader. Jag uppdaterade system och rutiner inom ekonomifunktionen. Långsiktigt etablerade jag en mer hållbar och modern modell för budget- och prognosarbetet.

Jörgen klev av uppdraget med goda vitsord. Så pass att han gick direkt till ett andra uppdrag via en av Interim Searchs rekryteringskonsulter. Nu var det ett stort globalt bolag som behövde min hjälp. Jag anlitades som interim Controller, med ansvar för konsolidering och att utveckla arbetsprocesserna. Efter det hittade jag och Interim Search ytterligare ett samarbete, denna gång som interim Ekonomichef på ett mindre tillverkande bolag inom MedTech.

Det fjärde uppdraget blev att, på mycket kort, tid ta över som redovisningschef i en internationell svensk koncern med moderbolag i Tyskland. Jörgen anlitades för att vara en brygga tills en permanent fanns finns på plats, med särskilt ansvar för att utveckla arbetssätt och instruktioner. Kundsituationen har sett ungefär likadan ut i alla Jörgens uppdrag. Kundföretagen har velat rekrytera och i vissa uppdrag har man letat efter rätt kandidat under en längre tid. Kunderna kan bli bekväma av en interimslösning, har de inte hunnit få fram en lösning i tid så är det lugnt så länge jag suttit på stolen. Det är förståeligt, interim innebär mer riskminimering än att anställa.

Att kundföretagen dröjt med att hitta rätt ersättare har lett till att man ett flertal gånger förlängt interimskontraktet. Jörgen, som är född 1953, har ett kort svar på varför han så ofta anlitats och därefter förlängts. Jag är förbaskat duktig att leverera. Det är mitt enkla råd till interimskonsulter, leverera på ditt uppdrag – i rätt tid.