Interimsuppdrag back-to-back

2024-09-05

För många är interimskarriären ett strategiskt val och ett sätt att växa kompetensen och äga sin tid efter en gedigen karriär. För Anders Mixe var det tvärtom, han började sin interimsbana av ren tillfällighet. Nu är han ute på sitt andra interimsuppdrag via Interim Search, en tjänst han startade endast ett par månader efter hans första uppdrag var genomfört.

Jag hade precis klivit av en anställning efter en stor omorganisation, jag såg fram emot privata projekt och att vara ledig. Sedan tog det tre, fyra veckor tills Interim Search ringde och behövde akut en interim Inköpschef till ett stort bolag i Göteborg. Enligt Anders själv tänkte han inte efter så mycket, utan hoppade på uppdraget.

Förlängningarna avlöste varandra och till slut hade Anders varit uthyrd på företaget i hela tre år. Jag tror de förlängde mig minst tre gånger. Mycket dök upp under vägen, flera medarbetare som gick på föräldraledigheter och jag levererade bra.

Efter tre års förvaltning på kundföretagets inköpsavdelning fick Anders tre två veckor ledigt innan telefonen ringde igen. Mitt nya uppdrag är på en mindre ort och det är ett utmanande förändringsuppdrag. Vitt skilt från det första uppdraget jag hade. Det är ett litet företag under kraftig tillväxt, jag får vara inblandad i mycket och många av mina beslut är direkt avgörande. En månad in är det verkligen toppen!

Anders två uppdrag har skiljt sig på många sätt. Det första, ett storbolag med mycket rutiner och processer, behövde Anders kompetens för att samordna, få ihop viljor och förvalta befintliga processer. I det nya uppdraget är det mer analys, sätta en prioriteringsplan och verkställa förändring. Jag gick från en inköpsavdelning på 20 personer till en inköpsavdelning som består av mig själv och två personer till. Det är charmen med interim – du får testa på det mesta, det gäller bara att tacka ja.