Interim Search satsar ytterligare – stort fokus på den lokala närvaron

2024-10-07

Sveriges största aktör inom Interim Management stärker nu sin lokala närvaro genom strategiska rekryteringar, med syftet att utveckla kontoren i Gävle, Göteborg och Malmö. Detta gör det möjligt att få en djupare förståelse för de lokala marknaderna, kunderna och deras specifika behov. Närvaron möjliggör också fördelar som fysiska möten med både kunder och kandidater, vilket skapar bättre förutsättningar för att leverera skräddarsydda lösningar till företag i hela landet.

”Med dessa rekryteringar vill vi stärka våra lokala kontor och samtidigt öka vår synlighet och affärspotential i dessa regioner,” säger Wictor Bonde, Chief Growth Officer. 

Företaget har rekryterat fem nya medarbetare. Erik Bartholf, tidigare VD för YOUMP Trampoline Parks, bidrar med omfattande erfarenhet inom affärsutveckling och finansiell styrning. I Malmö ansluter Patrik Lilja, som har över 20 års erfarenhet inom rekrytering och interimslösningar. I Gävle förstärks teamet av Pernilla Antonsson, som arbetat med chefsrekrytering på Clockwork Bemanning & Rekrytering de senaste åtta åren. Håkan Hall har anslutit som rekryteringskonsult i Göteborg med fokus på rikstäckande uppdrag. Med erfarenheter som sträcker sig från små och medelstora företag till stora globala koncerner har Håkan en särskild förmåga att skapa värde för SME-företag och bygga förtroende både internt och externt inom organisationer. Även Fabian Rumin har börjat i Göteborg och bidrar, med sin gedigna erfarenhet inom Interim Management för ekonomi och finans, med ett brett nätverk och expertis inom att matcha chefs- och specialistroller.

Patrik Lilja, rekryteringskonsult i Malmö, säger: ”Vi är verksamma över hela Sverige, vilket gör lokal närvaro avgörande för att inte bara vara ett Stockholmsbolag. Både kunder och konsulter uppskattar fysisk kontakt och den lokala förståelsen för specifika utmaningar på olika orter, och med vår spridda närvaro kan vi möta dessa behov.”

Pernilla Antonsson, rekryteringskonsult i Gävle, tillägger: ”Kundmarknaden i Gävle är ganska bred och varierad, behoven sträcker sig över flera sektorer och branscher. Jag tycker att man ser en ökad efterfrågan på interimslösningar bland annat inom hållbarhet och digitalisering, där företag vill ha specialister som kan hjälpa dem att navigera i komplexa utmaningar.”

Interim Search har under den senaste tiden arbetat för att stärka sina regionkontor, vilket positionerar företaget väl för att fortsätta växa i snabbare takt än marknaden som helhet. De har nu förstärkt sin redan stora researchfunktion på 16 medarbetare för att kunna fortsätta leverera med samma hastighet och kvalitet när antal uppdrag ökar. ”Genom vår rikstäckande närvaro kan vi snabbt identifiera och matcha rätt kompetens med kundernas behov, oavsett var i landet de befinner sig.” tillägger Håkan Hall rekryteringskonsult Göteborg. 

Fabian Rumin, rekryteringskonsult i Göteborg, framhåller vikten av att etablera Interim Search som Sveriges ledande aktör inom Interim Management: ”Genom att visa hur interimslösningar inte bara täcker kortsiktiga behov utan också fungerar som ett strategiskt verktyg för företags långsiktiga utveckling, kan vi fortsätta påverka arbetsmarknaden positivt.”

Erik Bartholf, COO i Stockholm, avslutar: ”Våra förväntningar är att fortsätta leverera innovativa och högkvalitativa lösningar som överträffar kundernas behov. Genom att förbättra våra interna processer och investera i medarbetarnas kompetens, strävar vi efter att befästa vår marknadsledande position och skapa långsiktiga värden för våra kunder.”

Med över tio års erfarenhet i branschen ser Interim Search det långsiktiga perspektivet, med stort fokus på att bygga för framtiden. “Vi är här för att stanna och vill bygga ett riktigt stort företag genom kontinuerliga investeringar. Vi är inte opportunister utan fokuserar på långsiktighet och konsekvens i allt vi gör.”, avslutar Wictor Bonde.