“Interim Search hjälpte mig hitta uppdrag där jag kunde göra verklig skillnad”

2024-09-04

Peder Welander har en lång och mångfacetterad karriär inom alla kommersiella delar av en verksamhet – från analys och affärsutveckling till marknadsföring och försäljning. Han har haft roller som Commercial Director, affärsutvecklingschef och sälj- och marknadschef. 

– Mina erfarenheter spänner från att ta fram och paketera affärsmodeller till att utveckla och genomföra försäljningsstrategier.

I Peders senaste roll som Chief Sales Officer på företaget Wayoo ansvarade han för nyförsäljning och avtalsförlängningar inom tre huvudsakliga affärsområden; Real Estate, Office/HoReCa och Commercial.

Sökte interimsuppdrag med säljfokus

Under 2023 kom Peder i kontakt med Interim Search genom sitt nätverk.

– Jag kom i kontakt med Interim Search när jag sökte efter nya interimsuppdrag mot branscher där jag har rätt kompetens. Målet var att få arbeta i ett uppdrag med mycket högt säljfokus och tempo. 

Peder berättar vidare att han vid den tidpunkt då Interim Search kom in i bilden lockades av att strukturera upp en ung och ambitiös försäljningsorganisation. Han såg sig själv kunna bidra med min erfarenhet för att skapa omedelbara och mätbara förändringar i verksamheten.

“De har hjälpt mig hitta uppdrag där jag kunde göra verklig skillnad”

Kontakten med Interim Search har sedan start varit en positiv upplevelse.

– Deras snabbhet, professionalism och personliga tillvägagångssätt har varit uppfriskande.

Peder berättar att han valde Interim Search av en tydlig anledning – den näst intill unika förmågan att snabbt matcha kundens behov med rätt kompetens. Han upplever också att han blir förstådd för sina kunskaper och matchad efter det.

– I de rekryteringsprocesser jag varit med i har kunden snabbt kunnat onboarda mig som interimschef. Interim Search hjälpte mig att hitta uppdrag där jag kunde göra verklig skillnad och samtidigt utveckla mina egna färdigheter.

Överträffade förväntningar

Det var med höga förväntningar Peder gick in i samarbetet med Interim Search. Både när det gäller hastighet i rekryteringsprocessen och kvaliteten i uppdragen.

– De har inte bara uppfyllt dessa förväntningar utan ofta överträffat dem.

På frågan om vad han uppskattar mest med Interim Search är det enkelheten, den personliga kontakten och den professionella servicen som står ut. Han förklarar att han får bästa möjliga stöd när han behöver det. Stöd som varit avgörande för att snabbt ta en plats i nya organisationer och leverera resultat direkt.

“Berikat min erfarenhet och breddat mitt perspektiv som ledare”

– Genom mitt samarbete med Interim Search har jag fått möjlighet att arbeta med en rad spännande företag och projekt. Det har berikat min erfarenhet och breddat mitt perspektiv som ledare.

På frågan om han skulle rekommendera andra att samarbeta med Interim Search avslutar Peder Welander med självklarhet.

Jag skulle definitivt rekommendera Interim Search till andra professionella som söker interimslösningar. Deras expertis, snabbhet och personliga engagemang gör dem till en ideal partner för företag i behov av kvalificerat interimt ledarskap och interimschefer som vill ha en smidig resa till nästa uppdrag.

 

Registrera dig genom en spontanansökan och bli sökbar för oss när vi får in passande uppdrag.