“Interim Search har hjälpt mig att hitta uppdrag som jag annars inte skulle ha känt till”

2024-06-27

Viktor Sylvan har många strängar på sin lyra när det kommer till chefsroller, inom Sverige och internationellt. Han har en bakgrund som kommersiell chef, marknadschef, finansiell chef, managementkonsult och egenföretagare.

– Det har gett mig en mångårig erfarenhet av att arbeta med snabbrörliga konsumentvaror. Likväl som färdigheter i att snabbt sätta mig in i nya frågeställningar och sammanhang.


Interimskonsult sedan fyra år tillbaka

Under de senaste fyra åren har Viktor arbetat som interimskonsult med olika uppdrag och i olika roller. Såhär beskriver han den roll han har idag:

– Som interim Key Account Manager (KAM) förväntas det av mig att jag från första arbetsdagen klarar av att ta det fulla kommersiella ansvaret för en bred portfölj med kunder. Från de stora dagligvarukedjorna till mindre kunder inom traditionell handel och online. 

Viktor berättar vidare att han i rollen som interim KAM omedelbart fått ta ansvar i att driva en rad varumärken inom olika produktkategorier. Något som ställer stora krav på att snabbt kunna tillgodogöra sig en omfattande mängd bakgrundsinformation.


“Som interimskonsult lever man på sitt nätverk”


Det finns flera saker som är viktiga för att lyckas som interimskonsult, och nätverk är enligt Viktor en av nycklarna. Med ett nätverk i ryggen ökar chanserna att fort bli presenterad uppdrag som passar ens kompetens.

– Som interimskonsult lever man på sitt nätverk. Jag hade redan tidigare sett till att finnas tillgänglig i Interim Search nätverk, och när ett uppdrag som passade min kompetens blev tillgängligt hörde de av sig till mig.

På frågan varför Viktor valde att samarbeta med Interim Search är svaret självklart. – De är ett av Sveriges ledande konsultbolag vad gäller bemanning med interimschefer. Det är självklart att jag vill finnas i deras nätverk. 


“De har hjälpt mig hitta uppdrag jag annars inte skulle ha känt till” 

Genom att vara med i Interim Search nätverk hade Viktor som förväntan att bli presenterad intressanta uppdrag passande för hans profil. Han föreställde sig också en snabb och effektiv rekryteringsprocess för att bemanna dessa. 

– Interim Search har infriat alla mina förväntningar.

Det Viktor uppskattat mest med samarbetet är den goda, öppna och konstruktiva dialogen. 

– De har hjälpt mig att hitta uppdrag som jag annars inte skulle ha känt till.

 

Registrera dig genom en spontanansökan och bli sökbar för oss när vi får in passande uppdrag.