Interim Search förstärker teamet med Lars Hygrell som Senior Advisor

2024-10-14

Vi på Interim Search är stolta att välkomna Lars Hygrell i rollen som Senior Advisor. Lars har över 15 års erfarenhet från ledande positioner inom Electrolux, där han senast tjänstgjorde som Group CMO och tidigare som SVP Brand & Marketing EMEA. Hans kommersiella bakgrund kommer att vara av betydelse när han framöver tar en mer operativ och säljdrivande roll som Director/Rekryteringskonsult hos oss.

Välkommen till Interim Search, Lars! Vad fick dig att välja oss?
Under min karriär i stora industribolag har jag haft mycket kontakt med rekryterings- och konsultbolag och, på nära håll, sett hur olika arbetsmetoder kan påverka resultatet i rekryteringsprocessen. Efter möten med Stefan och Wictor på Interim Search blev det tydligt att företagets kultur, ledarskap och professionalism genomsyrar allt de gör. Interim Search har gjort en imponerande tillväxtresa, unik i Norden, och jag är särskilt imponerad av deras förmåga att snabbt och effektivt matcha kunders behov med rätt kompetens – något de gör bättre än någon annan i branschen. Deras väldokumenterade och strukturerade rekryteringsprocess säkerställer att varje uppdrag håller högsta kvalitet, vilket verkligen attraherade mig.

Kan du berätta mer om din bakgrund?
Jag har en civilingenjörsexamen från Chalmers och började min karriär som managementkonsult, där jag under sju år lärde mig att snabbt förstå olika branscher och identifiera kärnproblem. Därefter hade jag ledande roller inom varumärkesstrategi och marknadsföring, bland annat som ansvarig för globala lanseringskampanjer på Saab Automobile och som chef för försäljning, marknadsföring och affärsutveckling hos General Motors i Kanada, Schweiz och Tyskland. De senaste åren har jag arbetat på Electrolux, där jag som Global CMO haft det övergripande ansvaret för 72 varumärken världen över och drivit en framgångsrik förändringsagenda i en konkurrensutsatt bransch. Jag sitter även i styrelsen för Nimbus Group sedan 2020, vilket ger mig en bredare förståelse för strategiskt styrelsearbete.

Vilka erfarenheter tar du med dig till Interim Search?
Mina erfarenheter från att ha arbetat i ledande roller inom både stora och förändringsintensiva organisationer ger mig en stark förståelse för de utmaningar som chefer och företag står inför. Jag har arbetat med komplexa förändringsprojekt och vet vad som krävs för att hitta och matcha rätt kompetens till affärskritiska roller, vilket jag ser fram emot att tillämpa här.

Vad ser du mest fram emot nu?
Jag ser verkligen fram emot att bli en del av det dynamiska teamet på Interim Search. Att få möjligheten att bidra till nya kundrelationer och stänga affärer känns både spännande och inspirerande. Jag är redo att börja skapa värde från dag ett.