Rätt konsult på tre timmar

2024-09-18

Daniel Martinwall, VD, förvärvade nyligen en fabrik och stod inför ett omedelbart behov av att förbättra arbetsmiljön. Lösningen blev att anlita en interimskonsult som snabbt och självständigt kunde agera på Daniels uppdrag.

”Vi hade precis förvärvat fabriken när vi insåg behovet av att förbättra arbetsmiljön. Det var kritiskt att hitta en senior resurs med lång erfarenhet av liknande produktionsanläggningar”, berättar Daniel.

Han kontaktade rekryteringskonsulten Michael Schilling på Interim Search. Inom tre timmar hade Michael och researcher Albin Humling en kandidat att presentera.

”Vi har ett långsiktigt samarbete och har investerat tid i att lära känna varandras verksamheter. Detta gjorde det enkelt att beskriva vårt behov med precision och för Interim Search att få en snabb förståelse för uppdraget, vilket i sin tur förkortade kandidatsökningen och utvärderingen avsevärt”, förklarar Daniel.

Kravet var tydligt: en kandidat med 30 års erfarenhet av tung produktion samt gedigen teknisk och praktisk kunskap för att genomföra de fysiska förändringar som fabriken behövde. På bara tre timmar fick Daniel en kandidat med den profil som önskades.

Interimskonsulten har blivit en nyckelperson i Daniels organisation och en viktig faktor för fabrikens fortsatta tillväxt. Konsultens huvudsakliga uppgift är att möta ett rörligt mål, med en uppskattad tidsram på sex månader – även om det kan slutföras på tre, eller dröja upp till nio månader. Det får framtiden utvisa.

”Att vi kunde få rätt person på plats så snabbt har redan haft en positiv påverkan på verksamheten. Det har gett ledningen möjlighet att fokusera på det som är viktigast: leveranser och kunder”, avslutar Daniel.