Wictor Bonde är Sveriges bästa rekryterare

2019-11-25

Sedan 2014 har föreningen HR Sverige uppmärksammat Sveriges 50 bästa rekryterare. Efter ett gediget nomineringsarbete stod Wictor Bonde, partner och medgrundare på Interim Search, som en av vinnarna 2019.

Utmärkelsen Sveriges bästa rekryterare instiftades av HR Sverige för att lyfta personer som gjort ett exceptionellt bra jobb med sin interna och externa rekrytering. Utifrån ett stort antal inkommande nomineringar har HR Sverige nu utsett 50 vinnare, däribland Wictor Bonde på Interim Search. Nomineringarna kommer i huvudsak från kunder och delas upp i olika kategorier, däribland rekryteringskonsulten och nätverksrekryteraren.

Rekryteraren ska vara så pass träffsäker att den hittar rätt kandidater för roller man inte ens visste fanns

För nominerade i kategorin rekryteringskonsulten framhåller HR Sverige att vinnaren snabbt och träffsäkert ska kunna genomföra en organisatorisk analys och på ett djupgående sätt förstå kundföretagets behov. Kvalitetsmedvetenhet och noggrannhet är utmärkande egenskaper för rekryteringskonsulten. Nätverksrekryteraren har i sin tur lyckats skapa ett omfattande nätverk och en god förmåga att skapa och bibehålla långvariga kundrelationer. Utifrån ett kandidatperspektiv ska nätverksrekryteraren vara så pass träffsäker att den hittar rätt kandidater för roller man inte ens visste fanns.

Wictor är oförtröttlig i jakten på de bästa kandidaterna

Wictor imponerar på både kunder, kandidater och kollegor med sitt breda angreppssätt vid rekryteringar. Hans förmåga att med kunskaper och känsla för kundens affär snabbt skapa förtroende och få kunden att känna trygghet i en situation som ofta är akut, eller i vart fall stressande, är omvittnat bland branschens bästa. Han är oförtröttlig i jakten på de bästa kandidaterna och ställer alltid höga krav på bästa tänkbara matchning mot en väl definierad kravspecifikation. Till sin hjälp i sökningarna använder han sitt i alla jämförelser enorma nätverk som han byggt upp under sina år som rekryteringskonsult – ett mycket medvetet nätverksbyggande. Snabbhet, kvalitet och affärssinne är begrepp som beskriver Wictor väl som yrkesperson, konstaterar kollegan Henrik Östberg, Partner på Interim Search.

 

Läs mer om utmärkelsen Sveriges bästa rekryterare.